Borkiválóság

A Vidékfejlesztési Minisztérium szervezésében a Nemzeti Borkiválóság Program keretében megrendezett Vörös és Rosé borok Országkóstolóján Borkiválóság elismerést kapott két borunk is: Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc, mindkettő a 2009-es évjáratból.

oklevél

 

A borokat az Országos Borszakértő Bizottság zsűrizte, amelynek eredményét a Borkiválóságok Könyve, Vörös és Rozé Borok c. kiadvány ismerteti, melynek várható megjelenési ideje: 2014. március.

A programról:

A magyar borászat mind szaktudásában, mind a borok minőségében a világ élvonalához tartozik, azonban ennek a köztudatba való visszahelyezése a legfontosabb feladat. Mindehhez a piaci igények megfelelő és nem csak technológiájában felépített jó bor kell. A termelőknek is alkalmazkodni kell a piaci igényekhez, a fogyasztói trendekhez. A verseny nem előállított termékek között zajlik, hanem a hozzáadott értékeken dől el, amit a potenciális fogyasztók értékelnek.

„A borágazat szempontjából kiemelt kérdés, hogy az annak szerteágazó területein rejlő kiválóságokat mennyire vagyunk képesek felismerni, azokat megfelelően rendszerezve a megújulás érdekében felhasználni, és mennyire tudjuk mindezt a borágazat versenyképességének erősítésére fordítani. Különösen nagy tartalékok vannak az országban, a borvidékeken, akár természeti, technológiai, humánkapacitási vagy marketingoldalról közelítjük meg a kérdést. A kiválóság kibontakoztatása, a meglévő kiválóságok felkutatása, a hasznosulás zökkenőmentesebbé tétele fontos érdeke a Vidékfejlesztési Minisztériumnak. A borágazatban rejlő kiválóságok a felhalmozott értékek ugrásszerű megtérülését hozhatják el nemzeti szinten” – hangzott el Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nyilatkozatából a koncepció kapcsán.

safe_image


2 hozzászólás :

Minden vélemény számít!