Szegedi borkurzus

A Borbarátok Szegedi Társasága által elindított, 1999 óta működő programsorozat szervezője, Kiss Attila hívott meg minket a 29. félévükre, Szegedre, hogy mutassuk be pincészetünket és borainkat.

kurzus előtt

A meghívást örömmel fogadtuk el, mivel pincészetünk ebben a régióban még nem igazán mutatkozott be a nagyközönség előtt. A zsúfolásig megtelt teremben aztán rögtön rájöttünk, hogy hozzáértő közönséggel találkozhattunk, köszönhetően Attila sokadik szervezésében létrejött kurzusoknak.

Az est folyamán a következő borainkat mutattuk be:

Olaszrizling 2009:
A gazdag tápanyagtartalmú lösz talajon termett érett szőlőből készült férfias karakterű Rizling, mely sokáig a szekszárdiak egyetlen fehérbora volt. Kellemes savtartalma, gazdag ízvilága 14-16 °C-on fogyasztva a legkellemesebb.
Roston sült halakhoz, bárányhoz javasoljuk fogyasztani.

Rosé Cuvée 2012 (kékfrankos-kadarka)
A 2012-es évjárat gyümölcsösségét, érett ízeit magában hordozó, a két fajta elegáns savait bemutató, friss illatokat tartalmazó bor, melyet 8-10 oC-ra lehűtve salátákhoz, szendvicsekhez, könnyű tészta-félékhez javaslunk fogyasztani.

Kadarka 2011
A Szekszárdi Borvidék válogatott dűlőiből származó 25 éves ültetvényen termett, 2kg /tőke mennyiségben szüreteltük. Illatában fűszeres, a kadarkára oly jellemző vaníliás tónus jelenik meg, ízében kissé savhangsúlyos. A 12 hónapos nagy fahordós érlelés teszi harmonikussá, hosszú lecsengésűvé. Fogyasztását 16- 18 oC-on, fűszeres, enyhén pirospaprikás ételekhez javasoljuk.

Cabernet Cuvée 2008
A Tolnai borvidék lágy ölelésű dombjain termelt kiváló minőségű Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc szőlőből készült, a 2008-as évjárat minden szépségét magába rejtő bor rejlik-e palackban. Fűszeres illata, lágy savai kellemes társsá teszik könnyű paprikás ételekhez, baráti beszélgetésekhez.

Cabernet Franc 2009
A Cabernet Franc szőlő érett tanninjai, bársonyos savai dús alkoholtartalommal párosulnak. Karakteres, jól felismerhető ízvilágát enyhe kis tölgyfahordós érlelés egészíti ki. Fűszeres, szaftos ételekhez javasoljuk. 18-20 °C-on javasoljuk.

Kékfrankos 2009
A legjobb fekvésű dűlőkben termett szőlőből, hagyományos héjon erjesztés módszerével erjesztett, 18 hónapig közepesen égetett kis tölgyfa hordóban érlelt, az évjárat minden szépségét magában rejtő bor, mely hazai és nemzetközi versenyek aranyérmese.
Vadas és magyaros ételekhez ajánljuk, 18 °C-on.

Köszönjük a meghívást, nagyon jól éreztük magunkat!

1474521_539734246114895_222266644_n 1471203_539734502781536_586503183_n


1 hozzászólás :

Minden vélemény számít!