Újabb aranyérem

Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség és a Takarékbank Zrt. a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. szakmai segítségével, tizenötödik alkalommal rendezte meg az országos borversenyét.

takarék

Nemes, ám embert próbáló feladat várt mindazon bírákra, akik a XV. Országos Takarékszövetkezeti Borverseny zsűrijének tagjai voltak. A 2013. április 9-10-én, Budapesten megtartott versenyen az utóbbi éveket magasan meghaladó mintaszám közül kellett kiválasztaniuk az arany-, ezüst- és bronzérmes borokat.

A Hungária Takarék színeiben induló partner borászok minden eddigi eredményt túlszárnyaltak, hiszen a völgységi pénzintézet partnerei által nevezett 65 mintából 15 bort aranyéremmel, 20 bort ezüstéremmel, 13 darabot pedig bronzéremmel jutalmazott a szakmai zsűri. Oklevélben részesült tizenöt borász által nevezett 18 borminta. Borászatunk Statio Cuvée 2009-es évjáratú bora közel 90 pontos eredménnyel aranyérmet nyert.

Magáról a borról: a 2009-es évjárat nagyszerű érett zamatát találhatjuk meg e borban, melyet kiegészít a közepesen égetett kis tölgyfahordó elegáns vaníliás tónusa. A Kékfrankos és a Merlot kiválóan egészíti ki egymást, mely egymásba simulva bizonyítja, hogy a Kárpát-medence és a világfajta jól megfér egymás mellett. Fűszeres ételekhez, vadhúsokhoz ajánljuk.

statio 2009.jpg


Minden vélemény számít!