V. Győri Bornapok

Szeretettel várunk mindenkit Győrben az V. Győri Bornapok Bor, Borlovag és Gasztronómiai Fesztiválon, ahol borászatunk is jelen lesz boraink teljes választékával és legújabb különleges boralapú koktél italainkkal, valamint olasz krémlikőrökkel illetve prosseco italainkkal.  A rendezvény 2012. augusztus 23-án, csütörtökön kezdődik és 26-ig, vasárnapig tart, a borkóstolást színes és szórakoztató programok teszik teljessé.

A belváros utcái hangulatos kisvendéglőkké, borozókká alakulnak át, megteremtve a fesztivál kellemes alaphangulatát.

V. GYŐRI BORNAPOK, BOR-, BORLOVAG ÉS GASZTRONÓMIAI FESZTIVÁL
2012. augusztus 23-26.
Széchenyi tér

Az V. Győri Bornapok Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál elsősorban a borok világába és a gasztronómiai élvezetekbe vezeti be a rendezvényre látogatókat.
A megújult Széchenyi térre hangulatos kisvendéglők, borozók költöznek, megteremtve ezzel a fesztivál kellemes atmoszféráját. Az esemény azonban nem csak az ízek világába kalauzolják el a látogatókat, hiszen a négy nap bővelkedik kulturális programokban is.
A programsorozat csúcspontja a Négy Évszak Fesztivál nyárzáró megakoncertje.
A négy nap alatt kiváló fellépők színesítik a programot a város főterén. A teljesség igénye nélkül: Hanság Big Band és Majsai Gábor, Balogh Kálmán és a Gypsy Cimbalom Band, Balkan Fanatik, Group’n’Swing.

Programok:

Augusztus 23. csütörtök

16.00 óra Borkóstolók, gasztronómia
17.30 óra Borlovagrendek felvonulása Győr-Belváros utcáin
(Városháza – Baross utca – Kazinczy utca – Széchenyi tér)
18.00 óra V. Győri Bornapok, Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál megnyitó ünnepsége
Beszédet mond: Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere
18.15 óra Greznár Zoltán és zenekara a Borutcákon
19.00 óra Royal Tánczenekar
E győri zenekar vokális tánczenét játszik, széles repertoárjukban napjaink és a közelmúlt futó slágerei mellett az örökzöld melódiák is megszólalnak. Alkalmazzák a mai kor technikáját, de a hegedű, a mandolin, a harsona, a klarinét, a szaxofon és a furulya is színesíti az együttes hangzását. Gyakorta lépnek fel egy-egy órás illetve egész estét betöltő rendezvényeken egyaránt.
21.00 óra Hanság Big Band és Majsai Gábor koncertje
A kapuvári székhelyű Hanság Big Band zenekar 1997-ben alakult. Repertoárját tekintve elsősorban swing stílusú hangszereléseket játszik, de otthonosan mozog a latin és a modernebb funky ritmusok világában is. Műsorszámok között felcsendülnek a múlt század kiemelkedő előadóinak, szerzőinek művei, mint pl: Benny Goodman, Duke Ellington, Frank Sinatra stb…A Hanság Big Band-et napjainkra Magyarország vezető big band zenekarai között említik. „swing a lelke mindennek”

Augusztus 24. péntek

10.00 óra „Győr Város Bora” választás
La Maréda étterem
14.00-18.00 óra „Fesztivál Bora” választás
Esterházy-palota
16.00 óra Borkóstolók, gasztronómia
17.30 óra Colombre Band
Három éve koncertezik akusztikus blues-rock zenekarként a Colombre Band, de stílusukban a hip-hop és a folkzene is jelen van. Tavalyi, hazai lemezbemutató koncertkörútjuk után idén több nyugat-európai országban is bemutatkoztak. Egy rajongójuk mondta: „néhány Colombre Band dalszöveg olyan, mint egy jól nevelt pitbull – kitépi a szívedet, de végül visszahozza”.
19.00 óra Szirtes Edina Mókus és a Fabula Rasa
A 2006 óta működő Fabula Rasa nem csupán a hazai, hanem a környező országok népzenei elemeit is felhasználja, beolvasztja a saját világába, mindemellett úgy hagyományőrzők, hogy mellette naprakészen frissek és XXI. századian lüktetők.Eklektikus zenei világukat a környező népek folklórjának izgalmas ritmikái és témái ihletik, melyeket rendkívül mély érzelmi fűtöttség és sokszínűség jellemez. Mindezt a kortárs komolyzenei tanulmányok és élmények hatják át, sokszor modern elektronikus zenei elemekkel fűszerezve.
21.00 óra Balogh Kálmán és a Gypsy Cimbalom Band és Malek Andrea
Balogh Kálmán sokirányú zenei érdeklődése hívta életre a Gipsy Cimbalom Band-et. Koncertjeiken sokféle kultúra sokféle zenéje megszólal. Zenéjüket nyugodtan nevezhetjük világzenének a szó szoros értelmében, hiszen repertoárjukban megtalálható a magyar autentikus népzene, csakúgy, mint a spanyol flamenco, vagy akár a különböző balkáni népzenék. A zenekari felállás sem a megszokott, hiszen a hagyományosnak mondható hegedű, cimbalom, nagybőgő összeállítást trombita és gitár egészíti ki.
22.00 óra Borászok éjszakája
Esterházy-palota
Az Esterházy-palota barokk épületében harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Borászok Éjszakája, amely különleges helyszínen kivételes alkalmat kínál arra, hogy a Győri Bornapok borászaival nyugodt és kivételes környezetben találkozhassanak a borkultúra iránt érdeklődők. A jazz zenével kísért est során a bemutatkozó pincészetek legkiválóbbnak tartott „zászlós borukat” különleges borkorcsolyák társaságában kínálják a résztvevőknek. A rendezvény házigazdája Lukács Szabolcs somelier nem minden napi kalandra a bor és csokoládé kóstolás világába is bevezeti kulináris élményre vágyó borbarátokat. A Borászok Éjszakáján bemutatásra kerül „A gyűjtés egy nagy kaland” címmel a Rechnitzer-Gyimesi gyűjtemény tárlata is. A képzőművészet iránt érdeklődő műbarátokat, Dr. Rechnitzer János egyetemi tanár, műgyűjtő kalauzolja a kiállításban. Az est folyamán a Wenk és KoolTimes együttes a hangulatos jazz zenével várja a vendégeket.

Augusztus 25. szombat

16.00 óra Borkóstolók, gasztronómia
16.45 óra Európai Borlovagrend Győri Legátusának felvonulása Győr-Belváros utcáin
(Rába Hotel – Baross utca – Kazinczy utca – Széchenyi tér)
17.00 óra Európai Borlovagrend Győri Legátusának avatási ünnepsége a Szent Ignác bencés templomban
17.00 óra Borra-Való
A Borra-való együttes egy nyár végi szüret eredménye. Megérleltük, mint a jó bort. 2011 nyara eseménydúsan alakult…születtek sorra a dalok, sosem ismert mélységből bukkantak elő, s találtam majd később rá azokra a népdalokra is melyek mindenki által ismertek, szájról-szájra terjednek…különös és fűszeres játék volt, egymás után találtam meg a zenésztársaimat is akikkel együtt elkezdődtek a próbákkal, ötletekkel, nevetésekkel teli napok.
18.00 óra Szeverényi Mátyás Quartet
Zenénk a jazz legnagyobb alakjainak útját követi, repertoárunkban a 30-as 60-as éveket átfogó amerikai zenei kultúra legismertebb gyöngyszemei szerepelnek: Nat King Cole, Ella Fitzerald vagy Frank Sinatra.
19.30 óra Balkan Fanatik
A 2002-ben alakult együttes tagjai több évtizedes zenei múlttal a hátuk mögött döntöttek úgy, hogy műfaji és stílusbeli határokat átlépve Balkan Fanatik néven egyesítik zenei elképzeléseiket. A produkció célja zenei kultúrák, stílusok megismertetése a hazai mellett a nyugati hallgatósággal is, ezért dalaik több nyelven is megszólalnak. A hip-hop-electronika-worldmusic duó (Yorgos és Lepe) a hangfelvételeken és a koncerteken népes előadó-művész sereggel egészül ki.
21.00 óra Négy Évszak Fesztivál – Nyárzáró koncert
Városház tér

Augusztus 26. vasárnap

10.00 óra Borkóstolók, gasztronómia
11.00 óra Kiskalász zenekar
A Kiskalász zenekar 2009. januárjában született. 2012-ben még épphogy óvodás korba lépett, de már három lemezzel büszkélkedhet, ami igazán egyedülálló az ovisok között. Az első lemezük címe Zsákbamacska, másodiké pedig Százlábú. Mindkét lemezen Bartos Erika azonos című köteteiből zenésítettek meg verseket. 2012 június elején megjelent a legújabb, HEPEHUPA című lemez, amelyen szintén Bartos Erika verseiből készült válogatások szólalnak meg!
17.30 óra Group’n’Swing
A Group’N’Swing zenekar Magyarország első számú Swing & Boogie Show zenekara. 2006 óta színesítik a legjelentősebb rendezvényeket. Repertoáron a műfaj legnagyobb előadóinak slágerei: Louis Prima, Frank Sinatra, Natalie Cole, Ray Charles stb…A zenekar célja a 40-50-es évek hangulatának felidézése, egy táncolható Swinges lüktetésű zenén keresztül. Mindezt a korra jellemző csíkos öltönyben, fekete kalapban teszik igazán hitelessé.
19.30 óra Vivat Bacchus
A mindig vidám hangulatot teremtő Vivat Bacchus a kulturált borfogyasztás és a mulatozás igéjét saját szerzeményű bordalokba öntve lépett be a köztudatba. Repertoárjukban felfedezhető a népi folklóron kívül sok más stílusirányzat is, mint például jazz, blues vagy rock & roll,- mint bordal! Dalaik túlnyomó része saját szerzemény. Esetenként híres magyar költők megzenésített boros versei, de főleg saját versek, mesék kerülnek megzenésítésre, hogy a nagyérdemű egy egészen egyedi és sajátos stílusú dallamvilágba csöppenve kóstolhasson bele a magyar bordal pártatlanul fűszerezett világába.

21.00 óra Meszecsinka zenekar
Oláh Annamari és Biljarszki Emil 2008-ban léptek fel először Fókaszalon név alatt, Fókatelep és más dalokat játszottak akusztikus kísérettel. A közönség vevő volt az intimebb hangvételű dalokra, így a repertoár bővült saját dalokkal, a zenekar pedig új tagokkal. 2009 végén a zenekar felvett „saját” nevet, Meszecsinka, ami bolgárul holdacskát jelent.„Lágyabb, pörgősebb, angol, spanyol és magyar népies melódiák egyszerű, de nagyon eltalált hangszereléssel és mélyre ívelő énekkel.”
Vagy
20.00 óra Négy Évszak Fesztivál – Nyárzáró koncert (esőnap)
Városház tér

(forrás: fesztivalkozpontgyor.hu)


2 hozzászólás :

  • Anonim :

    Eredmény ? Semmi ?

    • Ferger-Módos Szekszárdi Borászat :

      Büszkén jelenthetjük, hogy a Fesztivál Vörösbora címet borászatunk nyerte Cabernet Franc 2009-es vörösborával, melyet nagy elégedettséggel kóstolt a győri közönség is. Hamarosan a webshopunkban is megvásárolható lesz.

Minden vélemény számít!