A borászatról

Az értékek ízét kínálják-Közös pohárban a hagyományok és az új technológia (cikk: Tolnai Népújság)

A szekszárdi Ferger-Módos Borászat a minőség szemüvegén keresztül tekint a jövőbe. Kapacitásbővítéssel és technológia-fejlesztéssel tűztek ki új célokat maguk elé. A szekszárdi történelmi borvidék adottságai és közel 30 év borászati tapasztalata társul a legmodernebb technológiával a Módos Borászat epreskerti üzemében, ahol 2000 négyzetméter áll rendelkezésre folyó- és palackos borok temperált tárolására. Minden, a borok palackozásához, tárolásához szükséges alap-, kellék- és segédanyagot helyben kínálnak. Nemcsak a borkezelés alapberendezései, kellékei és vegyszerei, hanem palackok, dugók, kapszulák is nagy választékban állnak a partnereinek rendelkezésére. A Módos Borászat a szekszárdi borvidék válogatott szőlőiből nemcsak lédig, valamint asztali, palackos borokat, hanem különösen magas minőségű, limitált szériájú borkülönlegességeket is forgalmaz.

A hagyományos és a legkorszerűbb technológia ötvözésével biztosítja az állandóan kitűnő minőséget – mondta el Módos Ernő cégvezető. Majd hozzátette: a szőlőfeldolgozás különböző technológiáinak eredményeképpen az üzemben szőlőmust koncentrátum, borpárlat és gyümölcspálinka is készül. Sőt, a további beruházások hamarosan lehetővé teszik zöldség- és gyümölcskoncentrátumok, üdítőitalok, valamint hidegen préselt szőlőmagolaj előállítását is. A borászat a minőség szemüvegén keresztül tekint a jövőbe. Az elmúlt időszakban bővítették tárolóik kapacitását 20 darab, 226 literes barikhordóval, amelyek érdekessége, hogy öt kádárműhelyből kerültek ki. – Tudatosan választottunk több műhelyt, hogy a legkülönfélébb technológiák, égetések, ízek, érlelések összehasonlíthatók legyenek. Úgy vélem sikerrel járunk, hiszen a többféle íz, zamat egy harmonikus kompozíciót eredményez – mesélte a cégvezető. A borász abban bízik, hogy a napokban Bordeaux-ban aranyérmet nyert Cabernet Sauvignon nedűjük is ezekben tud majd megújulni, s még kellemesebb pillanatokat szerezni a belőle kortyolóknak. Módos Ernőtől azt is megtudtuk, hogy a borválasztékot is bővítik. Az eddigi hagyományos kékfrankos, merlot, és cuveé mellett, a jövőben cabernet és kadarka is színesíti a palettát. Sőt, a vendéglátóipari hordósbor-forgalmazásban is a fejlesztés mellé tették le voksukat. Mindezt egy speciális csomagoló eszköz segítségével érik el, amivel még esztétikusabban és higiénikusabb jut el a nedű a vendég poharáig, az erre a célra kialakított hűtőnek, és a benne lévő csaprendszernek köszönhetően. Ezáltal kiküszöbölhetővé válik a műanyag kanna és palack – fűzte hozzá.

(Source: facebook.com)


Minden vélemény számít!